Natuurlijke Vitamine E voor paarden

Ondersteun de spieren van je paard

Natuurlijke Vitamine E is erg belangrijk voor je paard!

Vitamine E is een essentieel vitamine in de voeding van paarden. In de winter, wanneer je paard geen of minder gras krijgt kan er al snel een tekort aan vitamine E in het standaard rantsoen van je paard ontstaan. Het is lastig om een makkelijk te voeren supplement te vinden die alleen natuurlijke vitamine E bevat. Deze vitamine E is precies wat je paard nodig heeft!

Het is ontzettend belangrijk dat de vitamine E die je bijvoert aan je paard op natuurlijke basis is gemaakt. Het is namelijk bewezen dat de synthetische vorm veel minder werkzaam is. Daarom heb ik deze nieuwe Vitamine E olie aan mijn webshop toegevoegd onder mijn eigen merk!

Vitamine E paard

Waarom voer je Vitamine E aan je paard?

Vitamine E is een essentieel vitamine voor paarden. Het is belangrijk om te weten dat Vitamine E de spieren van je paard kan ondersteunen. Vitamine E is een anti-oxidant, neutraliseert vrije radicalen, hierdoor worden gezonde cellen en weefsels beschermd.

Wanneer je paard niet voldoende vitamine E binnenkrijgt in zijn standaard rantsoen kan het dus slim zijn om Vitamine E bij te voeren. De natuurlijke Vitamine E heeft bewezen een betere werkzaamheid dan de synthetische vitamine E.

Vitamine E is voornamelijk belangrijk: 

 

  • Ter ondersteuning van de spieren 
  • Ter ondersteuning bij de groei van jonge paarden 
  • Ter ondersteuning bij drachtige en lacterende merries
  • Ter ondersteuning bij paarden die intensieve sportprestaties moeten leveren 
  • Ter ondersteuning bij paarden die een vetrijk rantsoen gevoerd krijgen (b.v. extra olie) 
  • Bij paarden die geen of weinig gras krijgen (bijvoorbeeld ’s winters) 

Wanneer zou ik mijn paard extra vitamine E bij moeten voeren?

In het standaard rantsoen van paarden is de aanwezigheid van Vitamine E regelmatig niet voldoende. Bijvoorbeeld, om voldoende Vitamine E uit gras te halen, moet een paard minstens 15 uur per dag vers gras kunnen eten. Bovendien is Vitamine E niet altijd in voldoende mate aanwezig in hooi, vooral in de winter neemt het gehalte af. Hoe langer hooi wordt opgeslagen, hoe lager het Vitamine E gehalte wordt. Na 1 januari is de hoeveelheid vitamine E in opgeslagen hooi bijna nihil. 

Hoeveel Vitamine E moet ik mijn paard voeren?

Van de Natuurlijke Vitamine E Olie voor paarden is het ruim voldoende om 30 ml per dag toe te voegen aan het rantsoen van je paard.  

Hoe voer je Vitamine E aan je paard?

Het voeren van Vitamine E kan je doen door de olie te mengen met het dagelijkse voer van je paard. Bijvoorbeeld over de brok of muesli die je voert. 

Vitamine E is onder andere geschikt ter ondersteuning van de spieren!

Bestel natuurlijke Vitamine E Olie!

Ik heb mijn eigen merk Vitamine E Olie op de markt gebracht, zodat ik zeker weet dat het de juiste natuurlijke vorm is.
Als paardendierenarts zie ik veel paarden die ondersteuning aan de spieren kunnen gebruiken. Ik adviseer vaak om Vitamine E bij te voeren doordat het heel vaak niet voldoende aanwezig is in het standaard rantsoen van paarden.

De Vitamine E Olie is aan te schaffen voor 47,50 euro (incl. BTW), de verzendkosten binnen NL bedragen 7,95 per bestelling. KLIK HIER

Ik ben Iris van Gulik

Ik ben Iris van Gulik

Paardendierenarts en auteur

Ik werk al ruim 15 jaar als paardendierenarts. In mijn werk zie ik veel paarden en geef ik veel voedingsadviezen. Daarin zie ik dat vooral in de winter er vaak te weinig vitamine E in het rantsoen zit. Dit komt onder andere omdat het vitamine E gehalte in opgeslagen hooi hard achteruit gaat.

Eindelijk makkelijk te voeren Vitamine E!

Ik deel graag onderstaande review met je zodat je kan lezen wat deze paardeneigenaar van de Vitamine E vindt.

Mijn paard eet het zonder problemen door zijn voer!

Mijn paard heeft in verband met spierproblemen extra vitamine E nodig. Ik heb lang gezocht naar een fijn supplement zonder extra selenium. Deze Vitamine E is makkelijk te doseren en mijn paard eet het goed door zijn voer heen.

Linde

Paardeneigenaar

Veel gestelde vragen:

Wat is de samenstelling van de Natuurlijke Vitamine E Olie?

Ingedriënten: Lijnzaadolie, Natuurlijke vitamine E, Zonnebloemolie.

Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 0,5%, Ruw vet 95,9%, Ruwe celstof <0,3%, Ruw as <0,2%, Vocht <0,4%, Natrium <0,05%, Calcium <50 mg/kg, Fosfor 58 mg/kg. 

 Toevoegingsmiddelen (per liter): D-alpha tocoferol – 88.875 IE.

Hoelang kan ik doen met één verpakking?

Voor de meeste paarden is 15 ml per dag al een goede aanvulling op hun standaard rantsoen. De verpakking bevat 1 liter, waardoor je dus ruim twee maanden met één verpakking kan wanneer je 15 ml per dag voert.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn 7,95 per bestelling. Bestel je voor meer dan 100 euro dan zijn de verzendkosten GRATIS (in Nederland).

Voor België of andere landen kun je kijken op de verkooppagina.

Hoelang is de levertijd?

Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden en hoogstwaarschijnlijk de volgende dag in huis. Bestel je in het weekend dan wordt je bestelling op maandag verzonden.

Hoelang is de Vitamine E houdbaar?

Wil je meerdere verpakkingen bestellen en vraag je je af hoe lang de Vitamine E  houdbaar is? Geen probleem de Vitamine E is tot 10-2025 houdbaar.