Hoe kan ik paardeneigenaren bereiken en mijn kennis delen?

Waarom ben ik als paardendierenarts Iris van Gulik actief op instagram? Een tijdje geleden vroeg ik me af op welke manier ik paardeneigenaren het beste kan bereiken. Mijn doel was namelijk om zo veel mogelijk eigenaren te bereiken en op die manier mijn kennis te verspreiden. Hoe meer kennis paardeneigenaren hebben hoe meer problemen er bij paarden voorkomen kunnen worden. En dat is natuurlijk wat iedere paardendierenarts en paardeneigenaar wil! Voorkomen is veel beter dan genezen.

Instagram paardendierenarts Iris van Gulik

Tijdens een consult op de kliniek of een visite is het vaak lastig om het preventieve deel mee te nemen in de uitleg. Eigenaren zijn geschrokken dat er iets met hun paard aan de hand is en horen weinig van wat ik te vertellen heb. En als ze op de kliniek staan met een probleem dat voorkomen had kunnen worden is het natuurlijk al te laat. Daarom heb ik mijn instagram account opgericht. Via @paardendierenarts_irisvangulik kun je me vinden. Daar deel ik op een laagdrempelige en leuke manier mijn kennis. Door de foto’s, video’s en quizvragen leren paardeneigenaren veel over de gezondheid en het welzijn van hun paard. Zodat we samen zo veel mogelijk problemen kunnen voorkomen.