Hoi, ik ben Iris van Gulik

Paardendierenarts 

Iris van Gulik Paardendierenarts

Ik help jou en je paard graag!

In 2008 ben ik afgestudeerd in Utrecht als Erkend Paardendierenarts, dat betekent dat ik 15 jaar paardendierenarts ben. Tijdens mijn studie en daarna heb ik veel ervaring opgedaan in de grootste paardenklinieken van Nederland, Amerika en Nieuw-Zeeland. Ik werk sinds mijn afstuderen als 100% paardenarts. Ik werk voornamelijk op de kliniek en zie veel tweedelijns patiënten doorgestuurd door collega dierenartsen. 

Wil je graag dat ik naar je paard kijk, dat kan! Met Paardenpraktijk Iris van Gulik werk voornamelijk in Overijssel, maar kom ook wel eens op andere plaatsen in Nederland. Stuur me gerust een bericht dan kijken we naar de mogelijkheden.  Op de contact pagina vind je hoe je me kan bereiken.

Ik vind het fijn om mijn kennis en ervaring te delen met collega’s en eigenaren. Om daarmee samen tot de meest optimale behandeling van het paard te komen. Daarom heb ik meerdere online cursussen gemaakt over het voorkomen van koliek en de geboorte van een veulen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je precies weet wat je moet doen.

 

Maanblindheid paarden

Mijn missie:

 

In mijn werk zie ik veel problemen die voorkomen hadden kunnen worden of die minder erg waren geweest als de eigenaar meer kennis over de gezondheid van zijn paard had gehad. Met de juiste kennis kun je als eigenaar eerder verschijnselen herkennen en dus eerder aan de bel trekken.

Mijn missie is om de gezondheidskennis van paardeneigenaren te verbeteren en op die manier de gezondheid en het welzijn van paarden te vergroten.

iris-van-gulik-paardendierenarts

Ik heb me als paardendierenarts gespecialiseerd in:

  • Interne geneeskunde (hoesten, maagzweren, koliek, etc.)
  • Oogproblemen
  • Wondbehandeling
  • Huidproblemen
  • Voortplanting (embryotransplantatie, probleemmerrie’s)
  • Preventieve zorg
  • Voedingsadvies
  • Rugproblemen
  • Peesproblemen

 

Ik zoek problemen graag samen met jou als eigenaar tot op de bodem uit! Om samen tot de meest optimale behandeling voor jouw paard te komen. Wil je weten of ik je kan helpen neem dan contact met me op! 

oog-onderzoek-paard

Instagram

 

Graag help ik om de gezondheidskennis van paardeneigenaren te verbeteren, daarom deel ik op mijn instagram-account: @paardendierenarts_irisvangulik dagelijks tips en praktische informatie voor jou als paardeneigenaar.

Insta Iris van Gulik

In de media

 

Ik vind het belangrijk om mijn kennis en ervaring te delen met collega’s en eigenaren. Daarom schrijf ik veel artikelen voor paardenarts.nl en in verschillende bladen, zoals Dressuur, Bit en de Hoefslag.  Daarnaast kun je me tegen komen op verschillende filmpjes die ik samen met KWPN en MSD gemaakt heb.

Privé

 

Ik woon met mijn vriend Bert die rundvee dierenarts is en twee dochters, Sophie en Lotte, in Haarle op onze hobbyboerderij. We hebben veel dieren, waaronder 4 IJslanders. Thor mijn rijpaard, Ragga die ik aan het inrijden ben en Ragnar en Rafi de nakomelingen van Ragga. Ik vind het heerlijk om lekker in het bos te rijden. Doordat ik zelf drie paarden heb weet ik hoe het is om niet alleen als dierenarts, maar ook als eigenaar tegen gezondheidsproblemen aan te lopen. Jupiter is er jammer genoeg niet meer, maar is 29 geworden. Hij had bijna geen kiezen meer in zijn mond. Daarnaast had hij astma en kon dus niet tegen stof. Ook had hij PPID, wat gelukkig op de medicatie goed onder controle was. Thor is een IJslander en heeft ernstige insulinedysregulatie, hij is dus erg gevoelig om hoefbevangen te worden. Voor beide is een optimaal management cruciaal om gezond te blijven.

Knuffels-beter-maken

Blog

 

In mijn blog deel ik tips en praktische informatie over de gezondheid van jouw paard. Je krijgt een kijkje in mijn leven als paardendierenarts. Heb je vragen stel ze dan gerust!

Stress bij je paard – Hoe los je het op?

Stress bij je paard – Hoe los je het op?

Stress bij paarden is jammer genoeg een veelvoorkomend probleem waar veel eigenaren mee te maken krijgen. Het kan verschillende oorzaken hebben en zich op diverse manieren uiten. Wil je stress bij je paard verminderen dan is het erg belangrijk om dat vanuit...

Lees meer
Probiotica voor je paard – heeft het nut?

Probiotica voor je paard – heeft het nut?

Heeft het nut om mijn paard probiotica te voeren? Is een vraag die ik regelmatig krijg. Probiotica zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, niet alleen voor menselijk gebruik maar ook voor dieren, waaronder paarden. Maar wat zijn probiotica eigenlijk en...

Lees meer