Hoi, ik ben Iris van Gulik
Paardendierenarts

Ik help jou en je paard graag!
In 2008 ben ik afgestudeerd in Utrecht als Erkend Paardendierenarts, dat betekent dat ik 15 jaar paardendierenarts ben. Tijdens mijn studie en daarna heb ik veel ervaring opgedaan in de grootste paardenklinieken van Nederland, Amerika en Nieuw-Zeeland. Ik werk sinds mijn afstuderen als 100% paardenarts. Ik werk voornamelijk op de kliniek en zie veel tweedelijns patiënten doorgestuurd door collega dierenartsen.
Wil je graag dat ik naar je paard kijk, dat kan! Met Paardenpraktijk Iris van Gulik werk voornamelijk in Overijssel, maar kom ook wel eens op andere plaatsen in Nederland. Stuur me gerust een bericht dan kijken we naar de mogelijkheden. Op de contact pagina vind je hoe je me kan bereiken.
Ik vind het fijn om mijn kennis en ervaring te delen met collega’s en eigenaren. Om daarmee samen tot de meest optimale behandeling van het paard te komen. Daarom heb ik meerdere online cursussen gemaakt over het voorkomen van koliek en de geboorte van een veulen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je precies weet wat je moet doen.

Mijn missie:
In mijn werk zie ik veel problemen die voorkomen hadden kunnen worden of die minder erg waren geweest als de eigenaar meer kennis over de gezondheid van zijn paard had gehad. Met de juiste kennis kun je als eigenaar eerder verschijnselen herkennen en dus eerder aan de bel trekken.
Mijn missie is om de gezondheidskennis van paardeneigenaren te verbeteren en op die manier de gezondheid en het welzijn van paarden te vergroten.

Ik heb me als paardendierenarts gespecialiseerd in:
- Interne geneeskunde (hoesten, maagzweren, koliek, etc.)
- Oogproblemen
- Wondbehandeling
- Huidproblemen
- Voortplanting (embryotransplantatie, probleemmerrie’s)
- Preventieve zorg
- Voedingsadvies
- Rugproblemen
- Peesproblemen
Ik zoek problemen graag samen met jou als eigenaar tot op de bodem uit! Om samen tot de meest optimale behandeling voor jouw paard te komen. Wil je weten of ik je kan helpen neem dan contact met me op!

Graag help ik om de gezondheidskennis van paardeneigenaren te verbeteren, daarom deel ik op mijn instagram-account: @paardendierenarts_irisvangulik dagelijks tips en praktische informatie voor jou als paardeneigenaar.
In de media
Ik vind het belangrijk om mijn kennis en ervaring te delen met collega’s en eigenaren. Daarom schrijf ik veel artikelen voor paardenarts.nl en in verschillende bladen, zoals Dressuur, Bit en de Hoefslag. Daarnaast kun je me tegen komen op verschillende filmpjes die ik samen met KWPN en MSD gemaakt heb.
Privé
Ik woon met mijn vriend Bert die rundvee dierenarts is en twee dochters, Sophie en Lotte, in Haarle op onze hobbyboerderij. We hebben veel dieren, waaronder 4 IJslanders. Thor mijn rijpaard, Ragga die ik aan het inrijden ben en Ragnar en Rafi de nakomelingen van Ragga. Ik vind het heerlijk om lekker in het bos te rijden. Doordat ik zelf drie paarden heb weet ik hoe het is om niet alleen als dierenarts, maar ook als eigenaar tegen gezondheidsproblemen aan te lopen. Jupiter is er jammer genoeg niet meer, maar is 29 geworden. Hij had bijna geen kiezen meer in zijn mond. Daarnaast had hij astma en kon dus niet tegen stof. Ook had hij PPID, wat gelukkig op de medicatie goed onder controle was. Thor is een IJslander en heeft ernstige insulinedysregulatie, hij is dus erg gevoelig om hoefbevangen te worden. Voor beide is een optimaal management cruciaal om gezond te blijven.

Blog
In mijn blog deel ik tips en praktische informatie over de gezondheid van jouw paard. Je krijgt een kijkje in mijn leven als paardendierenarts. Heb je vragen stel ze dan gerust!
Wat is het verschil tussen prebiotica en probiotica voor je paard?
Regelmatig krijg ik de vraag: 'kan ik mijn paard het beste prebiotica of probiotica voeren? In mijn webshop verkoop ik mijn eigen merk probiotica voor paarden. Waarom ik daarvoor gekozen heb, wat het verschil is tussen prebiotica en probiotica en welke goedkope...
Vieze natte billen en staart; oorzaken en oplossingen voor dunne mest bij paarden.
Wat zijn symptomen van dunne mest bij paarden? Een gezond paard produceert stevige en glanzende mestballen. Als je paard last heeft van dunne mest, kan dit wijzen op mogelijke problemen in de maag, darmen of elders in het lichaam van het paard. Gezonde mest bestaat...
Peesblessure bij je paard – De 8 meestgestelde vragen over peesproblemen.
We hopen allemaal dat we er nooit mee te maken krijgen, een peesblessure bij je paard. Tijdens mijn werk kom ik echter veel peesproblemen tegen. Veel paardeneigenaren starten te snel weer met rijden zonder eerst een diagnose te laten stellen bij een dikke pees....