Hoi, ik ben Iris van Gulik

Paardendierenarts en auteur

iris-van_gulik

Ik help jou en je paard graag!

In 2008 ben ik afgestudeerd in Utrecht als Erkend Paardendierenarts, dat betekent dat ik ruim twaalf jaar paardendierenarts ben. Tijdens mijn studie en daarna heb ik veel ervaring opgedaan in de grootste paardenklinieken van Nederland, Amerika en Nieuw-Zeeland. Ik werk sinds mijn afstuderen als 100% paardenarts. Ik werk voornamelijk op de kliniek en zie veel tweedelijns patiënten doorgestuurd door collega dierenartsen. 

Wil je graag dat ik naar je paard kijk, dat kan! Ik werk op verschillende klinieken en heb daar alle apparatuur bij de hand om je paard goed te onderzoeken. Op de contact pagina vind je hoe je me kan bereiken.

Ik vind het fijn om mijn kennis en ervaring te delen met collega’s en eigenaren. Om daarmee samen tot de meest optimale behandeling van het paard te komen. Daarom heb ik een online cursus gemaakt over het voorkomen van koliek, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je paard zo min mogelijk kans heeft om koliek te krijgen!

 

Mijn missie:

 

In mijn werk zie ik veel problemen die voorkomen hadden kunnen worden of die minder erg waren geweest als de eigenaar meer kennis over de gezondheid van zijn paard had gehad. Met de juiste kennis kun je als eigenaar eerder verschijnselen herkennen en dus eerder aan de bel trekken.

Mijn missie is om de gezondheidskennis van paardeneigenaren te verbeteren en op die manier de gezondheid en het welzijn van paarden te vergroten.

iris-van-gulik-paardendierenarts

Ik heb me als paardendierenarts gespecialiseerd in:

  • Interne geneeskunde (hoesten, maagzweren, koliek, etc.)
  • Oogproblemen
  • Wondbehandeling
  • Huidproblemen
  • Voortplanting (embryotransplantatie, probleemmerrie’s)
  • Preventieve zorg
  • Voedingsadvies
  • Rugproblemen
  • Peesproblemen

 

Ik zoek problemen graag samen met jou als eigenaar tot op de bodem uit! Om samen tot de meest optimale behandeling voor jouw paard te komen. Wil je weten of ik je kan helpen neem dan contact met me op! 

oog-onderzoek-paard

Zullen we samen problemen bij je paard voorkomen?

 

In mijn werk zie ik veel problemen die voorkomen hadden kunnen worden of die minder erg waren geweest als de eigenaar of het juiste moment aan de bel had getrokken. Mijn missie is om de gezondheidskennis van de paardeneigenaar te verbeteren en op die manier paarden te helpen gezond te blijven.

Instagram

 

Graag help ik om de gezondheidskennis van paardeneigenaren te verbeteren, daarom deel ik op mijn instagram-account: @paardendierenarts_irisvangulik regelmatig tips en praktische informatie voor jou als paardeneigenaar.

instagram-iris-van-gulik

In de media

 

Ik vind het belangrijk om mijn kennis en ervaring te delen met collega’s en eigenaren. Daarom schrijf ik veel artikelen voor paardenarts.nl en in verschillende bladen, zoals Dressuur, Bit en de Hoefslag.  Daarnaast kun je me tegen komen op verschillende filmpjes die ik samen met KWPN en MSD gemaakt heb.

Prive

 

Ik woon met mijn vriend Bert die rundvee dierenarts is en twee dochters, Sophie en Lotte, in Haarle op onze hobbyboerderij. We hebben veel dieren, waaronder mijn 29-jarige KWPN’er Jupiter en mijn IJslander Thor. Ik vind het heerlijk om lekker in het bos te rijden.

Doordat ik zelf twee paarden heb weet ik hoe het is om niet alleen als dierenarts, maar ook als eigenaar tegen gezondheidsproblemen aan te lopen. Jupiter is een 29 jarige KWPN’er. Hij heeft bijna geen kiezen meer in zijn mond. Daarnaast heeft hij astma en kan dus niet tegen stof. Ook heeft hij PPID, wat gelukkig op de medicatie goed onder controle is. Thor is een IJslander en heeft insulineresistentie, hij is dus erg gevoelig om hoefbevangen te worden. Voor beide is een optimaal management cruciaal om gezond te blijven.

Knuffels-beter-maken

Blog

 

In mijn blog deel ik tips en praktische informatie over de gezondheid van jouw paard. Je krijgt een kijkje in mijn leven als paardendierenarts. Heb je vragen stel ze dan gerust!

Mijn merrie wordt niet drachtig, wat nu?

Mijn merrie wordt niet drachtig, wat nu?

Je wil graag een veulen fokken bij je merrie, maar je merrie wordt niet drachtig. Dit is een frustrerende situatie en wil iedere fokker natuurlijk vermijden. Ondanks dat 100% succes niet gegarandeerd kan worden in de fokkerij, kun je als eigenaar wel de ideale...

Lees meer
Zandkoliek voorkomen

Zandkoliek voorkomen

Veel paardeneigenaren schrikken als ze zien dat hun paard koliek heeft! Koliek is een van de grootste doodsoorzaken van paarden, daarom is het belangrijk om koliek op tijd te herkennen. Er zijn verschillende soorten koliek. Vooral in het najaar zie ik koliek, met name...

Lees meer