Online voedingsconsult paard

Voorkomen is beter dan genezen

Laat me je helpen om de voeding van je paard te optimaliseren. Zodat we samen gezondheidsproblemen bij je paard kunnen verminderen of voorkomen.

 

Goede voeding is de basis van de gezondheid en het welzijn van je paard. Het laten doen van een voedingsconsult moet net zo normaal worden als het jaarlijks laten controleren van het gebit van je paard en het checken van je zadel door de zadelpasser.  Ik help jou en je paard graag met een uitgebreid voedingsconsult!

voedingsconsult paard
voedingsadvies paard

Wil jij graag het beste voor je paard? 

Wil je graag gezondheidsproblemen bij je paard oplossen en/of voorkomen? 

Vraag je je af of je paard op dit moment voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. 

Wil je weten hoeveel en welke soort ruwvoer je je paard moet voeren? 

Wil jij het voedingsmanagement van je paard kunnen beoordelen?

Wil je je paard of een verantwoorde manier laten afvallen? 

Wil je weten of je drachtige merrie voldoende voedingsstoffen en vitamines/mineralen binnen krijgt om de kans op problemen bij je veulen (bijvoorbeeld OCD) te verminderen.

Dan is het online voedingsconsult echt iets voor jou en je paard

Stel je voor dat

Je gezondheidsproblemen bij je paard kunt oplossen en/of voorkomen, doordat je weet hoe je hem op de juiste manier moet voeren.

Je nooit meer twijfelt of je paard te dun, te dik of precies goed is qua gewicht, omdat je de kennis in huis hebt om dat zelf te bepalen.

Je veel geld bespaart op supplementen, omdat je alleen nog voert wat je paard echt nodig heeft.

Je weet of je paard extra vitamines en mineralen nodig heeft.

Je weet of je paard krachtvoer en zo ja welk type en hoeveel krachtvoer nodig heeft.

Je zelf de kwaliteit van het ruwvoer kunt beoordelen en weet hoe je kunt berekenen hoeveel je paard hiervan moet eten.

 

voedingsconsult-paard

Voor wie is het voedingsconsult geschikt?

Voor elke paardeneigenaar die gezondheidsproblemen wil voorkomen of verminderen.

Voor paarden met klachten (bijv hoefbevangenheid, koliek, maagzweren, insulineresistentie, spierbevangenheid, PPID).

Voor paarden zonder klachten.

Voor drachtige merrie’s.

Voor paardeneigenaren die de voeding van hun paard willen optimaliseren, en daarmee de gezondheid en het welzijn van hun paard willen verbeteren. 

Voorkom of verminder gezondheidsproblemen door mee te doen met het online voedingsconsult.

 

Speciaal voor paardenliefhebbers die snappen dat goede voeding de basis is van een goede gezondheid en welzijn van hun paard. Door te leren hoe je zelf het gewicht en de body condition score van je paard kunt bepalen en een speciaal op jouw paard en zijn eventuele klachten toegespitst voedingsadvies voorkom je gezondheidsproblemen.

Wil je vandaag nog beginnen met het online voedingsconsult?

Goede voeding is de basis van een goede gezondheid

Ik ben Iris van Gulik

Ik ben Iris van Gulik

Paardendierenarts en auteur

Ik werk al ruim twaalf jaar als paardendierenarts. Ik heb veel interesse in voeding en wil graag problemen bij paarden voorkomen. Tijdens mijn werk merk ik dat ik veel paarden met klachten kan helpen door een goed voedingsadvies, dit gun ik jou en je paard ook! Ook zie ik veel fouten die onbewust gemaakt worden in het voeren van paarden, omdat de juiste kennis ontbreekt. Ik leer eigenaren graag hoe je je paard op de juiste manier voert. Ik heb dit online voedingsconsult ontwikkeld zodat ik meer eigenaren kan bereiken en daarmee meer paarden kan helpen!

Hoe werkt het online voedingsconsult precies?

 

Ik gebruik een besloten facebookgroep om je verschillende dingen te leren aan de hand van video’s :

  • Hoe je het gewicht van je paard in kan schatten.
  • De body condition score kan bepalen
  • Je ruwvoer kan beoordelen
  • Je kan meten hoeveel krachtvoer, supplementen en ruwvoer je paard krijgt

Als je dit geleerd hebt dan laat ik je met behulp van een uitgebreide vragenlijst precies opschrijven wat je paard te eten krijgt, op welke momenten van de dag.

Ik beoordeel samen met jou je paard, zijn mest, het voer en de omgeving aan de hand van foto’s. Ook is er op het vragenformulier ruimte om de klachten die jullie ondervinden op te schrijven, dan kan ik daar het advies op aanpassen.

Dan ga ik aan de slag met de berekeningen en het maken van de adviezen.

Je krijgt van mij een praktisch en goed toepasbaar advies toegespitst op jouw paard, jouw situatie en het voer dat jij graag wil voeren. Zodat je je paard met de juiste basisvoeding op de juiste manier kan voeren. Geen ingewikkelde schema’s met vier verschillende dure supplementen.

In het verslag vind je ook tabellen van mijn berekeningen met hoeveel je paard voor en na de aanpassingen binnen krijgt aan energie, eiwit en vitamines en mineralen. 

Af en toe geef ik een live Q&A in de besloten facebook groep. Hier kun je al je vragen stellen die je hebt. Door het met een groepje te bespreken kun je ook leren van de adviezen die ik aan andere eigenaren geef.

 

uitslag-voedingsconsult-paard
online-voedingsconsult-paard

Na het online voedingsconsult weet je:

Hoe je het rantsoen het beste aan kan passen zodat jouw paard zo optimaal mogelijk gevoerd wordt

Of je paard voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, en zo niet hoe je dit aan moet passen

Hoe je het gewicht van je paard kan bepalen

Hoe je kan inschatten of je paard te dik, te dun of precies goed is door middel van de body condition score

Hoe je kan bepalen wat de kwaliteit van jouw ruwvoer is en op welke manier je het kan laten testen

Hoe je jouw paard met klachten (bijv hoefbevangenheid, koliek, maagzweren, insulineresistentie etc) het beste kan voeren

Extra bonus bij het online voedingsconsult

 

Bij het consult zit een lidmaatschap van een jaar van de besloten facebookgroep inbegrepen. Heb je een vraag dan kun je deze hier stellen.

In de besloten facebookgroep plaats ik ook extra voedingsinformatie voor verschillende aandoeningen. Denk hierbij aan hoefbevangenheid, insulineresitentie, spierbevangenheid, maagzweren, herhaaldelijke koliek. Dit zal ik in de loop van de tijd steeds verder aanvullen en hier kun je dus veel van leren.

Heb je interesse in een online voedingsconsult stuur mij dan een berichtje. Dat kan via instagram, facebook of per mail (info@irisvangulik.nl). Let op ik heb maar een beperkt aantal plaatsen per maand.

Reviews

 

Ik heb al veel eigenaren en daarmee paarden geholpen met het geven van een uitgebreid voedingsadvies. Eigenaren die met hun handen in het haar zaten en zich zelfs soms afvroegen of doorgaan nog zin had, omdat het paard echt ongelukkig was. De paarden zie ik veranderen en opbloeien, fantastisch om te zien! Ik deel graag enkele reviews met je zodat je het zelf kan lezen:

Iris heeft ons fantastisch geholpen, doordat ze gespecialiseerd is in voeding heeft ze de voeding zo kunnen aanpassen dat de regelmatige verstoppingen verleden tijd zijn.

Toen mijn paard voor de tweede keer dit jaar een darmverstopping had opgelopen heeft Iris ons fantastisch geholpen. Allereerst heeft ze op een prettige manier (voor zowel paard als eigenaar) de verstopping opgelost, maar is ze ook samen met mij op zoek gegaan naar de oorzaak. Doordat Iris ook een specialist is op het gebied van voeding bij paarden zijn we dit gaan uitlichten en hier bleken nog verbeteringen mogelijk. Inmiddels zijn we 8 weken verder en is mijn paard volledig gezond en lijken verstoppingen verleden tijd.
Bedankt voor je goede zorgen Iris.

Sanne

Paardeneigenaar

Een week na het voedingsconsult zat ze al een stuk beter in haar vel. Terwijl ik voor het consult dacht dat ik haar in moest laten slapen. 

Mijn Fries is helaas bekend met gaskoliek, minimaal twee keer per jaar heeft ze hier last van. Nu was ze in korte tijd enorm mager geworden. Ik dacht dat haar darmen haar in de steek aan het laten waren. Er werd mij geadviseerd om Iris haar na te laten kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Iris heeft haar helemaal nagekeken, haar opgevoeld en haar gebit gecontroleerd. Ze stelde een voedingsconsult voor en dit leek me het proberen waard. Na een week zag ik al resultaat. Ze zat een stuk beter in haat vel en begon aan te komen. Nu na drie weken zie je al aan haar gehele lichaam de verandering. Ik ben er echt blij mee, zelf met rijden merken we verschil.

Nicky

Paardeneigenaar

Door het voedingsconsult ben ik erachter gekomen dat mijn merrie te weinig mineralen binnen kreeg. Door een duidelijk advies van Iris weet ik hoe ik de voeding aan moet passen.

Ik heb een voedingsanalyse laten uitvoeren voor mijn drachtige merrie. Ik vind het voor ieder paard van belang dat ze de juiste voedingsstoffen binnen krijgen, maar nu deze merrie ook haar ongeboren veulen moet onderhouden vind ik het extra belangrijk! Ondanks dat ik netjes de hoeveelheden aanhoud die op de verpakking van het voer staan, bleek uit de analyse dat ze toch wat tekort kwam. Naast deze conclusie heb ik zeer handige tips gekregen hoe ik dit kan verbeteren. Iris geeft duidelijk en ook eenvoudig op te volgen advies, waardoor we nu alles op orde hebben. Iris, hartstikke bedankt voor je deskundige hulp!
Estelle

Paardeneigenaar

Het online voedingsconsult is geschikt voor jou en je paard als:

Je wil weten of je je paard voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt

Je advies wil van een paardendierenarts met extra kennis over voeding

Je problemen bij je paard wil voorkomen

Je problemen hebt met je paard zoals hoefbevangenheid, insulineresitentie, spierbevangenheid, maagzweren, herhaaldelijke koliek, mestwateren.

Je het beste wil voor je paard

Je wil weten of je je paard op de juiste manier voert

Voorkomen is beter dan genezen

Eigenlijk moet het laten doen van een jaarlijks voedingsconsult net zo normaal worden als het jaarlijks laten controleren van het gebit van je paard en het checken van je zadel door de zadelpasser. Goede voeding is namelijk de basis van de gezondheid en het welzijn van je paard. Ik help je daar graag bij!!

Prijs Online Voedingsconsult Consult 189 euro

 

Wil je graag een voedingsconsult voor je paard stuur mij dan een mail met je gegevens naar info@irisvangulik.nl als ik plaats heb stuur ik je een factuur. Heb ik geen plaats voor het consult dan plaats ik je op de wachtlijst.

Nadat ik je betaling heb ontvangen geef ik je zo snel mogelijk toegang tot de besloten facebookgroep. Daar vind je alles overzichtelijk gerangschikt in eenheden. Als je de eenheden in de juiste volgorde doorloopt vind je alle stappen die nodig zijn om mij van de juiste informatie te voorzien.

Als ik alle informatie van je heb ontvangen dan ga ik speciaal voor jou en jouw paard aan de slag met de berekeningen en de adviezen. Binnen enkele weken ontvang je mijn advies in een rapport, inclusief de tabellen van voor en na de wijzigingen in het rantsoen. Heb je vragen naar aanleiding van mijn verslag dan heb je de mogelijkheid die per mail te stellen, zodat ik toelichting kan geven. Na zes tot acht weken kun je veranderingen gaan merken bij je paard door de nieuwe voeding.

 

Auscultatie paard

Veel gestelde vragen:

Ik sta op een pensionstal en kan niet alles aanpassen heeft het nut om een voedingsconsult te doen?

Ja!! Ik zal het voedingsconsult specifiek aanpassen op jouw situatie. Dus kijken hoe we de voeding en het management kunnen optimaliseren binnen de mogelijkheden die er zijn.

Is het nodig dat ik bloedonderzoek laat doen bij mijn paard?

Nee. Het is niet nodig om bloedonderzoek te doen naar vitamines en mineralen (tenzij je paard echt een probleem heeft). Dit is vaak een erg prijzig onderzoek als je alles wil laten bepalen. Bloedonderzoek zegt ook weinig, omdat vitamines en mineralen zo lang mogelijk hoog blijven in het bloed. Er kan dus een tekort in de voeding zijn zonder dat je het in het bloed terug ziet. In het voedingsconsult bepaal ik met behulp van berekeningen of er voldoende in de voeding zit, zodat we weten of je paard voldoende binnen krijgt.

Mijn paard is gezond is het voedingsconsult iets voor mij?

Jazeker! Het is super fijn dat je paard gezond is, maar dat wil je vast zo houden. Door het doen van een voedingsconsult kun je zien of er nog verbeteringen mogelijk zijn. Mocht een rantsoenaanpassing niet nodig zijn, dan is het misschien mogelijk om iets in het management te optimaliseren. 

Ik voer graag van een bepaald merk is dat een probleem?

Nee dat is geen probleem! Ik geef het advies aangepast op jouw paard en jouw situatie. Laat het me dus even weten als je een bepaald merk als voorkeur hebt.

Hoe lang behoud ik toegang?

Je behoudt een jaar lang toegang tot te besloten facebook groep.

Ik kan niet bij de live Q&A zijn, kan ik het terug kijken?

Ja dat kan! De live Q&A blijft in de groep staan, dus is het mogelijk om die terug te kijken op het moment dat jij tijd hebt. Heb je vragen over voeding voor in de live Q&A en kun je er niet bij zijn. Dan mag je ze altijd sturen en kijk ik of het lukt om ze te behandelen. 

Ik heb weinig tijd, kan ik toch deelnemen?

Jazeker! Het voordeel van een online voedingsconsult is dat je de tijd die je eraan besteed zelf in kan delen. Het is handig als je de filmpjes van hoe je het gewicht van je paard schat en hoe je het voer weegt even kijkt. Dit moet je daarna zelf uitvoeren, maar kost je niet meer dan een half uur om te doen verwacht ik. Het vragenformulier moet je invullen. En dan kan ik voor je aan de slag met de berekeningen en het advies. Meer tijd kost het je niet!

Vind je het leuk om meer te leren dan ben je altijd welkom bij de live Q&A’s om te luisteren of vragen te stellen. Deze blijven in de groep staan dus kun je ook kijken op een ander tijdstip.

 

Hoe is het voedingsconsult opgebouwd?

Zodra je toegang hebt tot de besloten facebookgroep kun je van start. In de eerste modules leer ik je met behulp van video’s precies hoe je het gewicht en de bodyconditionscore van je paard in kan schatten. Ook leg ik uit hoe je de voeding van je paard het beste kunt wegen en beoordelen. Daarna vul je een uitgebreid vragenformulier in die je samen met foto’s naar mijn op stuurt.
Ik ga hiermee aan de slag en stuur je een voedingsadvies toegespitst op jouw paard. Dan heb je de mogelijkheid om mij vragen te stellen per mail over het verslag. Heb je later nog een vraag stel hem dan in de besloten facebook groep, zodat andere er ook van kunnen leren!

 

Hoeveel persoonlijk contact hebben we?

Als ik naar aanleiding van het door jou ingevulde formulier nog vragen heb over je voeding of je paard dan bel ik je even op, vaak is dat niet nodig omdat het formulier dat je in moet vullen uitgebreid is.

Naar aanleiding van mijn verslag hebben we vaak nog een contact moment via de mail om je vragen over mijn advies te beantwoorden. Andere vragen kun je stellen in de besloten facebookgroep, zodat andere er ook van kunnen leren. 

Heb je na bijvoorbeeld 6 maanden opnieuw advies nodig over bijvoorbeeld bepaalde veranderingen, dan kan dat in een verkort voedingsconsult of in een telefonisch consult.

Heb je nog vragen, dan hoor ik graag van je!

5 + 8 =