Afspraak maken voor je paard

Paardenpraktijk Iris van Gulik 

Paarden helpen met gezondheidsproblemen is iets wat ik heel graag doe!

 

Als paardendierenarts help ik je graag met ingewikkelde problemen bij je paard. Ik zoek problemen graag samen met jou als eigenaar tot op de bodem uit. Zullen we een afspraak maken, zodat ik jullie kan helpen?

Je kunt een afspraak maken op de kliniek of aan huis:

Het fijnste is als je met je paard naar de kliniek komt, zodat alle apparatuur bij de hand is en je paard zo goed mogelijk onderzocht kan worden. Op die manier kan de juiste diagnose gesteld worden en kan je paard zo goed mogelijk behandeld worden.

Wil je graag dat ik aan huis bij je paard kom kijken? Dat kan natuurlijk ook! Ik werk voornamelijk in Overijssel, maar kom soms ook in andere plaatsen in Nederland.  Stuur me gerust een bericht om te vragen naar de mogelijkheden.

iris-van-gulik-paardendierenarts

Als Paardendierenarts heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in:

Interne geneeskunde zoals hoesten, maagzweren en koliek

Oogproblemen

Wondbehandeling

Huidproblemen

Preventieve zorg

Voedingsadvies

Kreupelheden

Rugproblemen

Peesproblemen

Kissing spines paard

Heeft jouw paard één van deze of andere problemen? Dan help ik je graag!

Aarzel niet om contact met me op te nemen, dan kunnen we samen kijken wat het beste is voor jouw paard.  

Maagzweren Paard

Honderden maagscopieen heb ik de afgelopen jaren uitgevoerd. Het is super belangrijk om een maagscopie uit te laten voeren voordat een behandeling wordt gestart. Door het uitvoeren van een maagscopie heb ik alle benodigde informatie om het juiste behandelplan op te kunnen zetten. Je mag zelf bij de maagscopie aanwezig zijn.

Maagscopie paard

Luchtwegproblemen – Hoesten

Met de endoscoop is het mogelijk om uitgebreid in de luchtwegen te kijken om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Door het doen van een longspoeling (indien noodzakelijk) komen we erachter welke cellen en in de longen zitten en weten we meer over de diagnose en prognose. Met deze informatie kan ik het juiste behandelschema opstellen voor jouw paard.

Iris van Gulik hoesten

Oogproblemen Paard

Naast het standaard oogonderzoek voer ik ook veel oogecho’s uit. Op die manier kan ik ook achterin het oog kijken en de juiste diagnose stellen. Indien het noodzakelijk is dat je paard geopereerd wordt is dit ook mogelijk, zowel staand als liggend.

oog-onderzoek-paard

Wondbehandeling Paard

Heeft jouw paard een wond die slecht geneest dan kunnen we dat samen oplossen. Er kan zo veel meer op het gebied van wondbehandeling dan je denkt. Stuur me een foto van de wond en dan kijk ik op welke manier ik je het beste kan helpen.

Wondbehandeling

Huidproblemen Paard

Er zijn veel verschillende huidproblemen en ze hebben allemaal een andere behandeling nodig. Belangrijk is om eerst de juiste diagnose te stellen door bijvoorbeeld het nemen van een biopt of ene afkrabsel. Dan kunnen we daarna de juiste behandeling inzetten.

Huidproblemen paard

Kreupelheidsonderzoek Paard

Om tot een juiste diagnose te komen is uitgebreid kreupelheidsonderzoek noodzakelijk. Denk hierbij aan kijken, voelen, monsteren, uitverdoven, röntgenfoto’s, echo onderzoek. Dit kan ik het beste op de kliniek uitvoeren, daar is alle apparatuur in de buurt. 

Kreupelheidsonderzoek Iris Paard

Rugproblemen Paard

Tijdens mijn studie heb ik vier maanden onderzoek gedaan naar de diagnostiek van rugproblemen. Het is belangrijk om samen tot een diagnose bij jouw paard te komen en daarna de juiste behandeling in te stellen, bijvoorbeeld locaal inspuiten en/of meso-therapie.

Kissing spines paard

Peesproblemen Paard

Met mijn mobiele echo kan ik ook aan huis een echo maken van de pees van je paard. Door precies te weten waar het probleem zit kunnen we de juiste behandeling inzetten naast het juiste revalidatieschema, zoals inspuiten met PRP of Stamcellen indien nodig. 

Peesecho aan huis

Tijdens onze afspraak zoek ik tot op de bodem uit waar het probleem ligt voor jouw paard!

Telefonisch consult

Heb je een probleem met je paard maar is het onmogelijk om een live consult in te plannen, bijvoorbeeld door de afstand? Dan is een telefonisch consult iets voor jou!

voedingsconsult-paard

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het maken van een afspraak? Neem dan contact op om een afspraak te maken bij Paardenpraktijk Iris van Gulik.

Logo Paardenpraktijk Iris van Gulik

Mail me

info@irisvangulik.nl

App of Bel me

06-40313997

Locatie

Eekwielensweg 7 
7448 PT Haarle 

Heb je vragen over de voeding van jouw paard? Twijfel je of je wel het juiste voer geeft? Dan is het online voedingsconsult iets voor jou!

 

Speciaal voor paardenliefhebbers die snappen dat goede voeding de basis is van een goede gezondheid en welzijn van hun paard. Door te leren hoe je zelf het gewicht en de body condition score van je paard kunt bepalen en een speciaal op jouw paard en zijn eventuele klachten toegespitst voedingsadvies voorkom je gezondheidsproblemen.